Циклене на паркет

Image

Циклене с валова машина - представлява обработка на паркета посредством шкурка, която е разположена върху вал. При цикленето се редуват шкурки с различна едрина като се започва от по-едра към по-фина, до постигане на желаната гладкост.

Обработване с такъв вид машина е основно при цикленето. При него се сваля старият лак и се изчистват замърсяванията, изравняват се разликите между отделните паркетини. След това може да се пристъпи към лакиране. Поради особеността на захващане на шкурката, около вала могат да се образуват по повърхността на паркета леки вълнички, а в зависимост от шарката на подреждане на паркета при паркетините които се обработват напречно може да се наблюдават леки драскотини. Тези дефекти се отстраняват ако се направи допълнителна обработка с дискова машина.

Шлайфане с дискова машина - при този вид машини шкурката се закрепва върху диск и се движи кръгово, като всички паркетини се обработват по един и същи начин. Отново се преминава от по-едра към по-фина шкурка, обикновено за постигане на желания ефект се правят три шлайфания. Така обработеният под е с по-висока гладкост и еднородна повърхност. От професионална гледна точка тази обработка е задължителна.

Телефони:

+359 2 824 12 90

+359 876 381 923

E-mail: sofiaparket.com@gmail.com

Image
Моля, напишете името си!
Моля, напишете името си!
Моля, оставете валиден E-mail адрес!
Моля, опишете запитването си!
Необходимо е да се съгласите с условията, ако искате да продължите
Неверный Ввод

    Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. С посещението си Вие се съгласявате с използването на бисквитки!      СЪГЛАСЕН СЪМ!